Even geen zin in de gebruikelijke hamburgers, speklapjes en worstjes? Je kunt eindeloos variëren met vis op de bbq. Onderstaand recept is een combinatie van verse vis, seizoensgebonden groenten, kruiden en gezonde oliën. Vis op de bbq is een perfect gerecht voor je barbecue-zomer!
Kies eerst een verse vis op de bbq die jij lekker vindt, zoals kabeljauw, tilapia, heilbot, tong of zalm. Vervolgens snijd je een favoriete selectie groenten (bijvoorbeeld cherry tomaatjes, zoete paprika, courgette, sugar snaps of asperges) en voeg je ze toe aan het vispakketje. Baby maïskolfjes of verse bladgroente zoals spinazie zijn ook altijd goede keuzes. Tot slot voeg je vers gehakte kruiden zoals basilicum, peterselie of bieslook toe. Evenals een eetlepel olijfolie, verse citroen, balsamico azijn en zout en peper. Nadat je klaar bent met het verzamelen van de ingrediënten, is het tijd om het vispakketje in zijn geheel op de barbecue langzaam gaar te grillen.
Plaats de kabeljauw filet op een bord en dep de filet droog. Vervolgens besprenkelen met olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Plaats de filet op een vel aluminiumfolie. Voeg de gesneden courgette, maïs en cherry tomaatjes toe. Bestrooi het pakket met de knoflook, verse peterselie en rode peper. Sprenkel de citroensap over het vispakketje. Vouw het vispakketje bovenaan dicht. Laat het pakketje in ongeveer 25 minuten goed gaar stomen op de grill. Vis op de bbq was nog nooit zo makkelijk.
Fijne barbecue zomer!