Vis in zoutkorst

Gelukkig is vis in zoutkorst ook voor de thuiskok heel goed te doen. Maar dan op mijn manier. Even doodsimpel als spectaculair en verrukkelijk: dankzij een dikke laag zout blijven alle aroma’s van de vis perfect behouden en daarom kan de bereiding heel eenvoudig blijven. U weet niet wat u ruikt en proeft zodra u – spektakel! – de zoutkorst open breekt. Voor de stevigheid van de korst gaan er vaak eiwitten door, maar met alleen water lukt het ook. En ja, er is een absurde hoeveelheid zout nodig, maar die eten we natuurlijk niet op.

Mijn visboer had toevallig een prachtige roodbaars, lijngevangen in Noorwegen, dus die werd het, maar het kan ook met bijvoorbeeld zeebaars, dorade of griet, zolang het maar een hele vis is, inclusief kop en staart.

Zelf maken?
Recept Vis in zoutkorst

Nodig voor 4 personen:
1 grote roodbaars of zeebaars (schoongemaakt)
± 2 kg grof zeezout
½ citroen
1 flinke bos verse tuinkruiden (bijv. peterselie, dille, basilicum, koriander of een andere combinatie)

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 06 januari 2021 door KokenmetKarin