Vijgenbrood met noten voor bij je kaasplank

Lekker bij een kaasplankje
Je eet dit dus met kaas. Blauwe kaas is het lekkerst, maar een andere kaas kan ook. Op een kaasplankje leg je meestal een stuk of vijf kazen. Een zachte geitenkaas (of een lekkere schapenkaas), een witschimmelkaas zoals brie of camembert. Eentje met een rode korst, zoals Port Salut of Taleggio (mijn favoriet). Daarnaast nog een stukje harde kaas zoals een wat oudere boerenkaas, een stukje truffelkaas of gewoon belegen. En een blauwe kaas. Ik heb mijn favoriet hierin nog niet gevonden, want iedere keer neem ik wat anders mee en dan vergeet ik weer welke het was. Volgende keer even noteren dus. De kaasplank kleed je dan verder aan met wat toast en fruit zoals druiven of verse vijgen en dit notenbrood. Ook lekker is om er een perenchutney bij te serveren.

Lees verder op www.UitPaulineskeuken.nl

Geplaatst op 25 december 2018 door UitPaulinesKeuken