Op zoek naar een lekkere, kleurrijke salade met een verrassende smaak? Probeer dan eens de vijgen salade met geitenkaas, parmaham en peer.
De vijg is de vrucht van de vijgenboom, van oorsprong vrij droog en zoet van smaak. Verse vijgen zijn tegenwoordig steeds vaker verkrijgbaar in supermarkten en groentewinkels. Maak eens deze salade met verse vijgen, peer, geitenkaas, parmaham en een frisse honing dressing
Soort gerecht: bijgerecht, voorgerecht, lunch
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal: 4 personen
Snijd de vier grote vijgen in kwarten. Schil vervolgens de peer en snijd ook deze in stukjes. Meng de olijfolie, honing, citroensap en een snufje peper en zout door elkaar. Meng de eikenblad sla met de in stukjes gesneden vijgen en peer. Voeg daarna ook walnoten toe en meng de dressing door de vijgen salade. Leg als laatste de plakjes parmaham en verse geitenkaas over de salade.