Vietnamese loempia’s zelf maken
Vietnamese loempia’s zelf maken
Recept voor 10 stuks:
- 10 ontdooide loempiavellen (te vinden in vriesvak bij supermarkt of toko)
- 25 gram ongekookte glasnoedels (100 gram gekookt)
- 200 gram kipdijfilet (of nog beter kip gehakt)
- snuf zout en peper
- olijfolie
- 50 gram wortel julienne
- 50 gram zeer fijn gesneden prei
- 50 gram taugé
- 0,5-1 kippen bouillonblokje
- Diamant frituurvet Original 3L
- 1 los geklopt ei
serveer de zelf gemaakte loempia’s met chilisaus of een Vietnamese dipsaus
Recept voor Vietnamese dipsaus:
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels water
- 4 eetlepels vissaus
- 1 flink teentje knoflook fijn gesneden
- 1 theelepel chili vlokken
- optioneel: eetlepel gehakte koriander blaadjes
lees verder:
https://www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 27 juni 2018 door linda