Verwenontbijt: havermout met kardemom-gember peertjes

Ontbijt is toch echt een van onze favo maaltijden van de dag. En vooral als we lekker de tijd hebben om in alle rust te ontbijten. Bijvoorbeeld in het weekend, dan maken we er iets extra speciaals van en zetten we een écht verwenontbijt op tafel. Deze havermout met geroosterde peertjes met kardemom en gember is dan ook zeker een verwennerij!

Dat gember hartstikke gezond is wist je misschien al? Het geeft in ieder geval samen met de kardemom een heerlijk kruidige smaak aan dit ontbijt. Wij houden ervan! Door een drupje siroop toe te voegen aan dit verwenontbijt karameliseer je de peertjes en wordt het echt een feestje. Onze doordeweekse ontbijtjes zijn doorgaans vrij van siropen of honing, maar in het weekend mag dat best! :-) Wij gebruikten gembersiroop, maar je kunt ook agavesiroop, honing of dadelsiroop gebruiken.

Snijd de peer in partjes, de schil kun je gewoon laten zitten. Maak een dressing van de siroop, gember, kardemom, kaneel en olijfolie en roer het even goed door elkaar. Leg de partjes peer op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de partjes in met de dressing, je kunt bijvoorbeeld een kwastje of de achterkant van een lepel hiervoor gebruiken. Rooster de peer een kwartiertje tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 01 maart 2017 door glow