Verhoog je weerstand met deze tips

Verhoog je weerstand met deze tips

Wanneer je om je heen allerlei mensen geveld ziet worden door de griep, weet je dat je je eigen weerstand een handje moet helpen. Goed je handen wassen, de griepprik halen, eten volgens de koolhydraatarme methode en op tijd rust en ontspanning nemen zijn daarbij belangrijke hulpmiddelen, maar neem ook eens een kijkje in je keuken!

Sommige voedingsmiddelen stimuleren direct je immuunsysteem, terwijl andere deze juist verzwakken (vooral bewerkte voedingsmiddelen zoals koek, snoep, gefrituurde snacks en margarine). Welke voedingsmiddelen kun je het beste eten/drinken om de griep buiten de deur te houden?

  • Paddenstoelen
    Uit onderzoek blijkt dat paddenstoelen antivirale eigenschappen bezitten. Iedere soort biedt weer iets anders, dus varieer vooral, neem niet alleen champignons maar ook bijvoorbeeld shiitake of oesterzwam.
  • Knoflook
    Onderzoek heeft ook aangetoond dat knoflook de activiteit van de natuurlijke afweercellen vergroot en zo de ernst van de griepverschijnselen vermindert. Vergeet ook de gezonde familieleden van knoflook niet: uien, sjalotten en bieslook, alle lid van de allium-familie. Uien verhogen het aantal witte bloedcellen, essentieel bij het bestrijden van ziekteverwekkers.

  • Kiwi
    Fruit bevat veel vitamine C en vooral kiwi. Bij griep en verkoudheid zijn we geneigd om extra vitamine C te nemen om ons immuunsysteem te versterken. Dat is niet zonder reden, want er zijn aanwijzingen dat vitamine C verkoudheid verkort en ziektes helpt voorkomen bij lichamelijk actieve mensen.

Lees het artikel verder op puurenkracht.nl.

Geplaatst op 03 april 2018 door puurenkracht