Het was weer zover: ik had weer eens zin in sushi. Ik vind het heerlijk om zo’n schaal met heel veel verschillende sushi’s te laten bezorgen en voor de tv weg te prikken, maar laten we eerlijk zijn: bij de meeste sushirestaurants zijn de vegetarische opties heel karig. Verder dan een rolletje komkommer met avocado of ei komen ze vaak niet. Bovendien is het helemaal niet lastig om vegetarische sushi zelf te maken, dus ik dacht: let’s go! De basis van mijn vegetarische sushi werd avocado met mango. Om de boel net wat spannender te maken, maakte ik er een inside out roll van. (Want eerlijk: wie laat die toch-wel-saaie maki’s ook altijd tot het laatst liggen?) De échte showstoppers waren de verrukkelijke gembermayo en furikake erop. Ik vertel je hoe je deze sushi maakt en waar je de meest goddelijke furikake ooit koopt!
Tsja, furikake – ik kan me heel goed voorstellen dat je géén idee hebt waar ik het over heb. Maar ik ga je even haarfijn vertellen wat het is. Moet jij beloven dat je het asap in huis gaat halen, oké? ;) Furikake is een Japans strooisel, meestal gemaakt van gedroogde vis, gedroogde groenten en andere smaakmakers, zoals gemberwortel en/of wasabi. Het ziet er – ironisch genoeg – een beetje uit als vissenvoer. Maar geloof me: het is fantastisch. Het maakt een Japans gerecht, zoals deze vegetarische sushi, he-le-maal af. Het heeft ontzettend veel smaak en ziet er mooi uit. Mijn favoriete furikake is deze, lekker pittig door de wasabi! Maar het komt ook goed tot z’n recht in soep en bij andere Aziatische gerechten. Eet je dat graag, dan moet je dit absoluut eens proberen!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 31 maart 2022 door beaufood