Niks mis met een bord heerlijke vegetarische spaghetti bolognese! Vooral op een doordeweekse herfst- of winterdag, wanneer je gewoon zin hebt in comfort food, dat makkelijk en snel gemaakt is.
Je maakt van spaghetti bolognese heel simpel een vegetarische variant. Gebruik vegetarisch gehakt of een blikje linzen. Makkelijk en voedzaam! Wil je graag kaas op je pasta, maar deze wel vegetarisch houden? Let er dan op dat je vegetarische kaas gebruikt (zonder dierlijk stremsel).
100 gram volkoren spaghetti
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 pak vegetarisch gehakt
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
1 pakje tomatenblokjes (380 gram)
halve winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel Cayennepoeder
verse basilicum
peper
snuf zout
optioneel: kaas
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 28 oktober 2020 door feelgoodbyfood