‘Ik heb zo’n zin in rendang,’ verkondigde Mike afgelopen week toen ik boodschap ging doen, ‘en eh, wist je trouwens dat Soenil Bahadoer een vegetarische rendang van spitskool heeft?’. Nice try, Mike. De wachtlijst bij De Lindenhof is weken-, soms zelfs máándenlang. De beste man kookt daar de (twee!) Michelinsterren van de hemel en hoewel ik er altijd nog eens wil aanschuiven, zat dat er afgelopen week niet in. Het goede nieuws: ik vond het recept voor zijn geweldige rendang en maakte ‘m dus gewoon thuis na!
Het mooie van deze vegetarische rendang is de structuur van de spitskool. Door het in ultradunne reepjes te snijden en te laten sudderen, krijgt het een echt draadjesvlees-effect. En dat is vrij onmisbaar bij rendang, natuurlijk. Vega of niet. Deze Indonesische sterrenwaardige maaltijd smaakte extra lekker met gemengde gezuurde groenten. Die maak je heel simpel door de groenten (bloemkool, paprika en wortel) fijn te snijden en een uurtje te marineren in appelazijn. Een echte smaakexplosie, zo met die kruidige rendang! Serveer met rijst, kroepoek en een lekker pittig sambaleitje on top! Hieronder vertel ik je ook hoe je die maakt.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 04 februari 2022 door beaufood