Vegetarische pasta met in balsamico gebakken sjalotjes

Ik zie je denken: 12 sjalotjes! Inderdaad best veel. Maar ze zijn net als paddestoelen en spinazie. Er blijft gewoon niets van over wanneer je ze tot een saus verwerkt. En zo groot zijn ze nou ook weer niet. Je bakt ze voor deze vegetarische pasta dus lekker langzaam en daarna giet je er een beetje balsamico azijn bij. Beetje inkoken en dan schep je de pasta er doorheen. Italianen gieten hun pasta trouwens niet echt af. Ze scheppen het gewoon uit het kokende water. Voordeel je hebt gelijk wat kookvocht in de saus die de saus en de pasta mooi samenbrengt. Garneer met de verse salie en geroosterde pijnboompitjes.

Ingrediƫnten (voor 4 personen)
400 gr lintpasta (ik gebruikte: mafaldine pasta, maar spaghetti of tagliatelle kan ook)
12 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 takje verse salie + extra voor garneren
2 el Balsamicoazijn
0,5 el boter
50 gr pijnboompitten
Peper en zout
Olijfolie

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 13 oktober 2018 door UitPaulinesKeuken