Vegetarische nasi met tempeh en ei-reepjes


Vegetarische nasi met tempeh en ei-reepjes

Gerechten maken zonder pakjes en zakjes is zo makkelijk. Gebruik specerijen en kruiden en het gerecht wordt zo smaakvol en kruidig.

Een vegetarische variant maken is ook een makkie. Marineer tempeh of tofu en/of voeg ei toe. Passen alle drie perfect in deze nasi en het gerecht zit meteen vol eiwitten. Door bruine rijst te gebruiken in plaats van witte wordt je nasi ook voedzamer en heb je sneller een verzadigt gevoel.

Dit heb je nodig (4 personen)

250 gram bruine rijst
1 blokje groentebouillon
250 gram tempeh
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 eetlepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
450 gram nasi/bami groenten
2 eieren
cassave

Marinade tempeh
1 eetlepel ketjap manis
snuf gemberpoeder
snuf kurkuma

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 24 juni 2019 door feelgoodbyfood