Vegetarische hartige taart met groene asperges

Deze vegetarische hartige taart maak je van knapperig bladerdeeg en vul je daarna met lekker veel groene groenten! Voor het maken van de bodem gebruik je het liefste een taartvorm met een losse bodem. Je kunt dan de bodem omhoog duwen zodat je heel gemakkelijk de bladerdeegbodem uit de vorm haalt. Maar je kunt natuurlijk ook een springvorm gebruiken. Wij bakken zo’n bodem altijd eerst even voor in de bodem. Zo zorg je er voor dat je geen kleffe ongare bodem hebt, dat is eigenlijk niet zo lekker en ook niet hoe bladerdeeg bedoelt is. Leg de bladerdeeg dus in de taartvorm, bekleed met bakpapier en gebruik een nepvulling (blinde vulling) om de bodem eerst af te bakken. Je kunt voor die vulling droge bonen of ongekookte rijst gebruiken (let er wel op dat je ongekookte droge producten gebruikt). Wanneer de bodem lekker krokant uit de oven komt kun je hem vullen met groene asperges en de gebakken stukjes courgette. Om de vegetarische quiche extra mooi te maken gebruikten wij naast gewone groene asperges ook aspergetips. Overgiet met een mengsel van eieren en slagroom en verdeel de doperwten over de taart. Deze vegetarische taart is heel lekker met geitenkaas, als variant kun je ook eens roquefort, brie of mozzarella gebruiken. Zet de taart in de oven en bak de vulling gaar. Garneer met een flinke hand knapperige rucola en rasp er wat citroenrasp over (dat maakt de taart helemaal af). Geschikt om zowel warm als koud te eten (dus ook leuk voor een feestje, verjaardag, bbq).

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 01 juni 2021 door UitPaulinesKeuken