Vegetarische hachee – met seitan en champignons

Hachee, het was vroeger één van mijn favoriete gerechten. Niet door het vlees (dat mocht er van mij uit blijven) maar door de volle smaak van dit stoofgerecht en de heerlijk geur door het hele huis. Mijn moeder maakte de hachee altijd een dag van te voren. Zo stom vond ik dat. Dan rook ik die heerlijke geur, kreeg ik er zo een zin in en moest ik nog een dag wachten. ‘na een dagje sudderen is het veel lekkerder’ zei ze altijd. En nu ik zelf vaak kook en deze vegetarische hachee met seitan en paddestoelen gemaakt heb, snap ik dat natuurlijk maar al te goed.

Hachee kent natuurlijk iedereen. Maar deze hachee met seitan is een geweldige vegetarische variant! Seitan heeft namelijk de structuur van rundvlees en kun je prima uren laten sudderen. Ik voegde er champignons aan toe, zodat het stoofgerecht groente bevat, maar dit kun je weglaten. Serveer het gerecht met gekookte aardappels of aardappelpuree.

Ondanks dat het gerecht minsten 2 uur moet sudderen, zodat de saus kan indikken en de specerijen kunnen intrekken. is het heel makkelijk om te maken. (tip: maak het echt de dag van te voren, laat een paar uur sudderen en warm het de volgende dag op. Het gerecht heeft dan zoveel meer smaak!). Je bent hooguit een half uurtje aan het koken, verder laat je het gerecht lekker sudderen op het laagste vuur en hoef je niks meer te doen.

Vergeet voor het opscheppen niet de laurier en kruidnagel uit de pan te halen. Mijn moeder maakte mij vroeger altijd wijs dat het raam open stond en de blaadjes van buiten in de pan waren gewaaid. Je snapt dat ik even moest glimlachen toen ik de foto van dit gerecht naar mijn moeder stuurde… 😉

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 06 januari 2021 door feelgoodbyfood