Vegetarische gele curry met zoete aardappel en pandanrijst

Er gaat niets boven een verse homemade curry pasta, maar voor iedereen die zin heeft in een snel curry recept raad ik de pasta van Fairtrade aan. Ik maakte er deze vegetarische gele curry met zoete aardappel en pandanrijst mee. En nee, dit is geen reclame maar wel een introductie voor mijn reis naar Thailand! OMG! Zaterdag vlieg ik met onder andere mede foodie Maura van Yellow Lemon Tree naar Bangkok om vervolgens door te vliegen naar Ubon Ratchathani. De reden hiervoor de hoeveelheid producten die steeds meer worden toegevoegd aan het Fairtrade assortiment van de Plus, waaronder bijvoorbeeld pandan rijst. Ik ga op pad om met eigen ogen te zien waar deze rijst vandaan komt en hoe het proces verloopt van plantje tot het pak in de schappen. Ik ben ontzettend benieuwd en ik heb er zóveel zin in!

De gele curry pasta die ik gebruik is kant en klaar, maar bestaat enkel en alleen uit kruiden en wat rijstolie. Geen slechte e-nummers, kleurstoffen, conserveermiddelen en suiker. Samen met zoete aardappel, wortel en de pandanrijst van Fairtrade zet je binnen een half uur een heerlijke gele curry op tafel. Die een beetje oranje is uitgeslagen door de zoete aardappel en wortel ;) Ik geef er zelf nog een kleine twist aan met een kneepje limoensap, verse koriander en kaki fruit. Het zoete van kaki combineert heerlijk met de licht pittige curry.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 15 november 2016 door beaufood