Heerlijk zo een warme kom vegetarische erwtensoep met rookworst op koude dagen. Bij erwtensoep dacht ik altijd aan een vette soep met worst en spekjes. Hier bestaat het originele recept ook uit. Maar tegenwoordig liggen er best lekkere vegetarische rookworsten in de schappen. Hierdoor is het heel makkelijk om een gezonde, vegetarische erwtensoep te maken!
Zo een één of twee keer per jaar heb ik zin in erwtensoep. Juist, op koude dagen, het liefst met sneeuw! Erwtensoep bestaat uit spliterwten (natuurlijk), prei en knolselderij. Natuurlijk kun je hier een beetje in variëren, maar ik vind deze winterse groenten heerlijk.
Om de basis van de soep vegetarisch te maken, gebruik je groentebouillon. De vette rookworst en spekjes laat je gewoon lekker weg en hiervoor in de plaats gebruik je vegetarische rookworst (eventueel ook nog vegetarische spekjes als je dat lekker vindt). Een pan vegetarische erwtensoep is zo gemaakt, heerlijk!
300 gram spliterwten
1 vegetarische rookworst
1 laurierbad
1,5 liter groentebouillon (van 1,5 blokje)
half rood pepertje
1 ui
1 prei
halve knolselderij
verse peterselie
peper
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 26 januari 2021 door feelgoodbyfood