Er staan al een miljoen erwtensoeprecepten op het wereld wijde web maar ook ik claim nog even een plekje. Die van mij is namelijk wel écht de aller-allerlekkerste! Ik ga het liefst voor vegetarische erwtensoep (ben geen fan van varkensvlees, vandaar) en deze variant is echt héérlijk. Top om je handen aan te verwarmen na een gure herfstige stortbui of op een ijskoude winterdag. Een ideale stevige bodem voor een rondje schaatsen (je weet maar nooit, haha!) en bovendien een goede portie vitaminen. Deze lekkere dikke soep bevat namelijk niet alleen spliterwten maar ook – hou je vast – 4 (!) soorten voedzame groente. En ook dát kun je goed gebruiken tijdens deze seizoenen.
Snert en erwtensoep – daar zit wel degelijk een verschil in, wist je dat? Erwtensoep en snert worden beiden gemaakt van spliterwten en een handjevol groenten. Namelijk knolselderij, wortel, ui en prei. Ook voeg je aardappel toe voor een extra volle en romige soep. Maar nu komt het verschil: aan snert voeg je ook varkensvlees toe. Spek en botten om precies te zijn (de botten trekken mee in de bouillon). Bovendien mag iets officieel pas snert heten als het al een dag heeft gestaan. Dan is de snert (en ook erwtensoep sowieso, als je ‘m zonder varkensvlees maakt) ingedikt en nog véél voller van smaak. Absolute aanrader!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 09 november 2022 door beaufood