Vegetarische chili blanco met popcorn

Wil je deze vegetarische chili helemaal vegan maken, dan hoef je alleen maar de melk te vervangen door bijvoorbeeld sojamelk. Omdat er geen vlees en tomaat in gaat, is de textuur iets anders dan van gewone chili: iets meer vloeibaar dan je misschien gewend bent. Maar hij heeft zéker de smaken en de hitte die je gewend bent van een lekkere chili.

En uiteraard kun je ‘m zo pittig maken als je zelf wilt: pas de hoeveelheden jalapeño en chili’s dan gewoon naar smaak aan.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1 jalapeno, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder + extra
  • 30 gram bloem
  • 800 ml groentebouillon
  • 3 grote blikken witte bonen van ongeveer 400 gram (bijv. een mix van cannelinibonen, limabonen en gewone witte bonen)

Lees verder op www.BedRock.nl

Geplaatst op 07 mei 2018 door BedRock