Burgertijd! Deze keer met een heerlijk vegetarische variant van kikkererwt en wortel. Gastblogger Simone (bekend van Simone’s Kitchen en Everyday Healthy) kietelde onze smaakpapillen er behoorlijk mee. Lekker kruidig en toch echt veel lekkerder dan van de super. Plus we geven je een paar praktische tips hoe er een volwaardige maaltijd van te maken.
Met dit recept gebruikt Simone een van de kruiden waar ik echt dol op ben: komijn . Opgegroeid met ‘de Hollandse pot’ had ik het tot 15 jaar terug nog nooit gebruikt en Tahin? geen idee wat dat dan was. Inmiddels is deze sesampasta ook niet meer uit m’n kast te denken.
Een belangrijke tip van Simone voor de bereiding: let op, want vega burgers vallen altijd iets eerder uit elkaar. Zorg dus dat ze goed in elkaar zitten en koel ze even voor je ze gaat bakken. Omkeren kun je het beste doen met een spatel.
Liever geen broodje? Combineer de vegetarische burgers met zoete aardappelfrietjes of (als je tegen gluten kunt) een volkoren couscous. Als groente is deze cole slaw er lekker bij, gegrilde paprika, aubergine en courgette of een salade van veldsla met sinaasappel, balsamico en een paar dadels.
Namens Simone en ons: smakelijk.
Liefs,
Maaike
Geplaatst op 28 oktober 2017 door lovefitfood