Op zoek naar een lekker en snel, vegetarisch roerbakgerecht? Dit gerecht maak je in 25 minuten.
Bimi lijkt op broccoli, maar dan met lange slanke stengels. De smaak is milder en zoeter en gaat meer in de richting van asperges. Bimi komt oorspronkelijk uit Japan en is ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese groene kool. De bimi die in hier in Nederland te koop is, komt meestal uit Afrika (Kenia). Bimi wordt vaak gepromoot als ‘supergroente’. Het bevat veel vitamines en heeft tevens een hoog gehalte aan glucosinolaten. Glucosinolaten beschermen de plant tegen planteters en het menselijk lichaam mogelijk tegen ziekte en veroudering.
Samen met de tofu, het eiwitrijke alternatief voor vlees gemaakt van sojabonen, creëer je hiermee een compleet hoofdgerecht.
Laat de tofu uitlekken en dep deze vervolgens droog. Snij de tofu doormidden en dep nogmaals zoveel mogelijk droog. Snij de tofu daarna in blokjes. Verhit wat wokolie in een wokpan en voeg de tofu, scheut ketjap en je (zelfgemaakte) sambal toe en bak op hoog vuur tot de blokjes een mooi bruin korstje hebben.
Schep de blokjes tofu daarna uit de pan en voeg de blokjes paprika toe aan het vocht van de tofu en smoor 2 minuutjes. Voeg daarna de bimi toe en bak nog 5 minuutjes mee. Voeg op het laatst de cantharellen toe en bak op het laatst de tofy nog even kort mee. Garneer het roerbak gerecht met wat gebakken uitjes.
Tip: Je kunt de cantharellen ook vervangen door champignons.