Deze vegan stoofpot met jackfruit en appelstroop is een heerlijke plantaardige vervanging voor een klassieke stoofpot met rundvlees. Deze stoofpot zit vol gezonde ingrediënten en is het perfecte comfort food op een koude dag. Wist je dat deze vegan stoofpot de volgende dag zelfs nog lekkerder is? Dat komt doordat alle smaken dan de tijd hebben gehad om goed in te trekken. Eet deze vegan stoofpot met jackfruit als avondmaaltijd met bijvoorbeeld rijst, pasta of deze romige pastinaak puree met gepofte knoflook erbij!
Normaliter heeft een stoofpot met vlees heel lang de tijd nodig om te garen. Dat hoeft bij jackfruit niet en dat scheelt een hoop tijd!
Je kunt jackfruit op twee manieren eten. Rijp of onrijp. De onrijpe variant (young jackfruit) heeft een vlezige structuur, is wit van kleur en neutraal van smaak. Door de neutrale smaak is hij ideaal als vleesvervanger. Het vruchtvlees neemt namelijk goed smaken op waardoor het perfect is om te marineren. De rijpe variant is daarentegen stevig van structuur en heel zoet van smaak. Je kunt de smaak van rijpe jackfruit het best vergelijken met verse mango. Je koopt rijp jackfruit bij de toko (vers uit de diepvries is hij het lekkerst!) en ik gebruik het vaak in kleine blokjes gesneden door een curry. Must try want: héél lekker. Voor rijpe jackfruit moet je dus even naar de toko, maar young jackfruit (de onrijpe variant dus) is tegenwoordig gewoon in blik verkrijgbaar in de supermarkt. Handig!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 28 januari 2021 door beaufood