
Vroeger was ik gek op spaghetti bolognese. Jaren geleden stopte ik met vlees eten en zo verdween ook de bolognese van mijn menu. Maar waarom eigenlijk? Er zijn natuurlijk zat manieren om dat recept vegetarisch te maken. Op een of andere manier kwam het voor dit traditionele gerecht niet bij me op. Totdat ik een recepttip kreeg van een lieve vriendin. Een recept dat ik natuurlijk Glow proof maakte, lees: snel en makkelijk :-) Dus vanaf nu zet ik weer regelmatig een spaghetti (of zoodles) bolognese op tafel. Deze vegan bolo met linzen is namelijk om je vingers bij op te eten!
Hoe maak je het?
Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui en de knoflook (geperst of gesneden) met wat peper en zout toe. Voeg ook de winterpeen in blokjes toe en laat het geheel even zacht worden in een paar minuten. Voeg de fijngesneden champignons toe, flink wat Italiaanse kruiden, nog wat peper en de laurierblaadjes. Roer alles goed om en laat weer even een paar minuutjes bakken.
Voeg nu het blikje tomatenpuree toe, de tomatensaus en de linzen. Laat het geheel 10-15 minuutjes pruttelen. Hak de walnoten fijn en doe hetzelfde met de basilicum, maar houd wat blaadjes achter voor de garnering. Voeg de walnoten en de basilicum aan de saus toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen.
Lees verder op www.glowmagazine.nl
Geplaatst op 22 januari 2018 door glow