Vegan & puur eetdagboek | Chantal

Vegan & puur eetdagboek | Chantal

Geen detox, maar een week puur en vegan eten. Zoals jullie weten eet ik vegetarisch en zoveel mogelijk plantaardig. De bekende quote van Michael Pollan "Eat food. Not too much. Mostly plants' is dan ook mijn favoriete quote.

Waarom vegan?

Maar nu een weekje helemaal vegan dus. Waarom? Natuurlijk ook voor de natuur en de dieren (ik kan mij namelijk heel goed vinden in de gedachten van veganisten), maar eigenlijk vooral omdat mijn darmen hier heel blij van worden. En wanneer mijn darmen blij zijn, ben ik dat automatisch ook! En natuurlijk ben ik gewoon nieuwsgierig hoe het is om helemaal veganistisch te eten.

Hoe lastig is dat nu, helemaal veganistisch eten? Krijg ik alle voedingstoffen binnen? En wat ga ik het meeste missen? Daar wil ik graag achter komen.

Plantaardige eiwitten

Waar ik extra op gelet is deze week is de inname van eiwitten. Ik haal al redelijk wat eiwitten uit plantaardige voeding, maar daarnaast ook uit dierlijke voeding als geitenyoghurt, geitenkaas en eieren. In mijn vegan week heb ik daarom extra plantaardige eiwitten toegevoegd in mijn eetpatroon.

Volgens mij is de meest gestelde vraag aan veganisten waar ze hun eiwitten dan vandaan halen. Wist je dat je al je eiwitten uit plantaardige voeding kunt halen? Plantaardige eiwitten dus. Plantaardige eiwitten haal je uit gezonde granen (quinoa en havermout), uit peulvruchten (kikkererwten, linzen en bonen), uit groente, uit zaden (chiazaad, hennepzaad en lijnzaad), uit noten en uit sojaproducten (het laatste ben ik niet zo een fan van).

Veganistisch eten is vooral plannen, goede voedselcombinaties maken zodat je alle voedingstoffen binnenkrijgt, etiketten lezen en bewuster boodschappen doen. Iets wat ik altijd al heel graag doe en plannen is nu nog makkelijk met de Feelgoodbyfood printable maaltijdplanner.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 19 maart 2016 door feelgoodbyfood