Vegan pancakes met yogurt, fruit en agave


Vegan pancakes met yogurt, fruit en agave

Heerlijke pannenkoekjes met plantaardige yoghurt, fruit naar keuze en natuurlijk agavesiroop. Deze combinatie is zo lekker! Een luxe en uitgebreid ontbijtje of brunch voor in het weekend.

Vegan pannenkoeken maken is heel simpel. Je vervangt melk voor (meer) plantaardige melk en wanneer je bakpoeder (of baking soda) en citroen gebruikt, kun je eieren gewoon weglaten. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vegan pannenkoeken niet zó luchtig en fluffy krijg als met ei, maar ze zijn alsnog heel lekker!

Dit heb je nodig (4 pannenkoekjes)

olijfolie
120 gram meel (tarwe- spelt of havermeel)
240 ml plantaardige melk
1 theelepel bakpoeder
sap van kwart citroen
snuf zout
optioneel: 4 druppels vanille

Toppings
1 eetlepel plantaardige yoghurt
vers fruit
agave

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 29 januari 2020 door feelgoodbyfood