Vegan lasagne van aubergine met zoete aardappelsaus

Ik begin deze blog even met een klein voorbeeld van hoe het er bij ons thuis aan toe gaat wanneer de vraag ‘ wat zullen we eten’ wordt gesteld. Ik hoor helaas niet bij de groep die netjes aan het begin van de week alle boodschappen in huis heeft inclusief een mooi receptenlijstje voor elke avond. Het zou wel gemakkelijker zijn (en ongetwijfeld een stuk voordeliger), maar ik geef de schuld aan mijn onregelmatige foodbloggers leven. Ik weet namelijk nooit waar ik beland en ook kan het zomaar voorkomen dat er een spontaan etentje plaats vindt bij mij thuis. Daarnaast vind ik het onwijs moeilijk om een dag (laat staan een paar dagen) van te voren bedenken wat te eten, helemaal omdat mijn lover ook onregelmatige tijden heeft. Maar áls Mike en ik samen eten gaat het er meestal zo aan toe:

Bo: schatje, wat wil je eten vanavond?

Mike: ehmmm.. lastig.

Bo: roep gewoon het eerste wat er in je op komt.

Mike: lasagne!

Bo: okeee. Met groentenvellen in plaats van pasta?

Mike: Ja, aubergine of courgette.

Bo: oké ik maak vanavond een vegan lasagne van aubergine want courgette wordt zo nattig.

Mike: neee niet vegan. Ik wil wel iets met veel smaak. En met geitenkaas.

Bo: geloof mij, deze lasagne krijgt heel veel smaak. We nemen geitenkaas maar proef hem anders eerst even zonder.

Mike: hmm oke..

(Bo: maakt ondertussen boodschappenlijstje)

Mike: of misschien toch springrolls? Of die taco’s van laatst.. We zouden ook een hapje in de stad kunnen eten.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 06 juli 2017 door beaufood