Vegan lasagne bolognese met curry bechamelsaus. Wat is dat toch met lasagne? Dit Italiaanse gerecht doet het echt altijd goed. Tijdens een etentje met vrienden en een goed glas rode wijn erbij of gewoon lekker als comfort food na een drukke werkdag. Portie lasagne over? Alleen maar fijn, want de volgende dag smaakt hij nóg beter. Net zoals met veel gerechten kun je met lasagne alle kanten op en speciaal voor World Vegan Month ging ik aan de slag met een vegan lasagne bolognese. Met een heerlijke bolognesesaus bomvol groenten als prei en wortel, met daarbij een super smaakvolle bechamelsaus met rode curry erdoor (echt lieve mensen, een must try dit!) en een lekkere laag geraspte kaas om de lasagne af te maken. Zoals jullie weten ben ik geen veganist, maar zet ik wel zo’n twee tot drie keer per week een vegan maaltijd op tafel. Plantaardig eten is naast dat het beter is voor het milieu namelijk ook een gezondere keuze doordat je in plaats van vlees, vis en zuivel meer groenten, fruit, zaden en peulvruchten eet. En in deze vegan lasagne zul je vlees noch vis en zuivel missen!
Een klassieke bechamelsaus wordt gemaakt met boter, bloem en melk. Heerlijk romig, maar naar mijn mening een beetje saai van smaak. Een paar jaar geleden maakte ik tijdens een Aziatische kookworkshop een bechamelsaus van kokosmelk met daardoorheen een likje rode currypasta. Ik was op slag verliefd. Wat een fantastisch smaakvolle saus was dit! Doordat we de melk vervangen door kokosroom en de roomboter door plantaardige roomboter is deze curry bechamelsaus ook nog eens 100% plantaardig.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 27 november 2021 door beaufood