Vegan koekjes met pure chocolade en amandel

Dit, beste mensen, zijn glutenvrije vegan pure chocolade-amandelkoekjes. Een hele mond vol. En dat is heel toepasselijk want dat is precies wat je het liefste doet met deze vegan koekjes: je hele mond volproppen. Man man man, wat een genot. Lou en ik snacken ze graag als tussendoortje, maar zoals je ziet zijn ze ook prachtig genoeg om bij de koffie te serveren. (Nu ben ik al snel tevreden als ik ergens een koekje bij de koffie krijg hoor, maar dat terzijde.) Deze brosse koekjes maak je met allerlei voedzame ingrediënten, zoals amandelmeel, boekweitmeel en pindakaas, maar ze zijn óók heerlijk zoet door de kokossuiker.

Vegan koekjes bakken

Oké, ik zal er niet over liegen: ook ik vond vegan bakken ooit bést een uitdaging. Ik eet al langere tijd veel plantaardig, maar niet volledig, en bij koekjes dacht ik toch standaard aan ei, melk en roomboter. De afgelopen jaren heb ik me steeds meer verdiept in vegan baksels en inmiddels kan ik wel zeggen dat ik ’t in de vingers heb. In dit recept voor vegan chocoladekoekjes maken de pindakaas en amandelmelk het bijvoorbeeld een lekker werkbaar geheel voor brosse koekjes, zo simpel kan het zijn. De boekweit- en amandelmeel maken het smaakvol én glutenvrij, en de kokossuiker geeft het een karamelachtig vleugje.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 24 maart 2022 door beaufood