Vegan kaas omelet (met spinazie en champignons)

Deze vegan omelet maak je simpelweg van silken tofu, hummus en een theelepel maïzena. Voeg daar vegan smaakmakers aan toe, zoals edelgistvlokken voor een kaasachtige smaak, gebakken spinazie, champignons en je hebt een méga lekker plantaardig ontbijt. Ik testte ook een versie gemaakt met kikkererwtenmeel voor de stevigheid van de omelet, alleen toen werd het meer een wrap en ik wilde persé die ei-achtige structuur. Deze omelet ziet eruit als een omelet van ei, heeft semi dezelfde structuur en hij smaakt ook nog eens top. Hij is super simpel te maken en het enige wat je nodig hebt is geduld. Geduld als in: probeer je omelet niet na twee minuten om te flippen, want dan zal hij breken. Wat op zich niet uitmaakt, want dan heb je gewoon scrambled eggs ;) Gewoon tien minuten op heel laag vuur laten garen en klaar is kees.

Dit heb je nodig voor deze vegan kaas omelet (met spinazie en champignons) / 1 persoon

De basis

  • 140 gr silken tofu – dus geen stevige tofu
  • 1 tl maïzena
  • 2 el hummus
  • 1 el edelgistvlokken (dit kun je eventueel weglaten, maar hierdoor smaakt je omelet wel tien keer lekkerder!)

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 26 november 2019 door beaufood