Dit is echt een winterse cake die perfect bij de feestdagen past: vegan gingerbread cake met sinaasappel! Een kruidige cake, waarvan je huis heerlijk gaat ruiken. En deze gingerbread cake is helemaal vegan, maar wél heel luchtig en smeuïg. De winterse kruidenmix in combinatie met sinaasappel is zo ontzettend lekker! Bij een kopje thee, als toetje of gewoon tussendoor, omdat je er niet van af kunt blijven…
De vegan gingerbread cake is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Echt waar, je gooit de inhoud van twee kommen bij elkaar, de oven in en klaar is je heerlijke cake. Kan niet mislukken! Ook lekker met stukjes pecan- of walnoten erdoor.
150 gram speltmeel
50 gram speltbloem
270 ml plantaardige melk
2 eetlepels olijfolie
25 gram stroop (of meer naar behoefte)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel kaneel (poeder)
halve theelepel gember (poeder)
halve theelepel kardemom (poeder)
halve theelepel kruidnagel (poeder)
snuf zout
sap van halve sinaasappel
rasp van 1 sinaasappel
1 eetlepel bruine basterdsuiker (voor de topping)
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 23 december 2020 door feelgoodbyfood