
Tegenwoordig kan je er niet meer omheen: vegan gerechtjes zijn hot. Steeds meer zaken serveren gerechtjes waar geen dierlijke producten voor zijn gebruikt, en ook kom je steeds meer plantaardige recepten tegen. Ik moet je heel eerlijk toegeven dat ik vooral van lekker eten houd (en ook gewoon dierlijke producten eet), maar de grap is juist dat dat de reden is dat ik vegan gerechtjes vaak zo lekker vind.
Kijk, slagroomtaart is slagroomtaart en dat moet je naar mijn mening lekker zo houden. Een plantaardige variant op deze good old taart bedenken, zal je mij dus ook niet snel zien doen. Nu heb ik de afgelopen jaren langzaamaan kennis gemaakt met vegan (of veganistische) gerechtjes en wat heb ik ontdekt: vegan is (9 van de 10 keer) de bom. Juist omdat er geen dierlijke producten gebruikt worden (geen vlees en vis, maar dus ook geen ei, honing etc.) krijg je de meest creatieve combinaties. En daarbij: nieuwe smaakervaringen. En dat is nou net waarom ik het zo leuk vind.
Lees verder op www.goodfoodlove.com
Geplaatst op 13 april 2017 door goodfoodlove