Dat is ook een beetje het gevaar als je “iets gezonds” maakt. Dan denkt je hoofd al snel, oh dan kan ik gerust 5 stukjes achterelkaar op(vr)eten. Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Ook deze vegan chocoladefudge bevat calorieën. Het verschil met de guilty fudge is, dat hier meer voedingsstoffen inzitten. In principe zou het dus langer moeten vullen en krijg je niet een enorme suikerdip. Maar voordat ik hier verder de voedingsdeskundige ga uithangen (want dat ben ik natuurlijk niet) is het vooral lekker en het proberen waard. En het is een supermakkelijk receptje. Een kwestie van goed mengen in je keukenmachine en klaar ben je. Wel moet je er even de tijd voor nemen, want de dadels en cashewnoten dien je eerst te weken. Dan worden ze lekker zacht en mengen ze extra goed.
Ik ben heel benieuwd wat je van deze cashew fudge vindt. En wat jullie ultieme gezonde tussendoortje is? Laat het vooral weten in de comments.
Ingrediënten voor 12 stukjes
100 gr Medjool dadels (dat zijn er ongeveer 5)
250 gr cashewnoten
1 tl vanille extract
2 el kokosolie
2 el cacao
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 01 november 2017 door UitPaulinesKeuken