
Kimchi is een traditioneel Koreaans bijgerecht van gefermenteerde kool. Een tijdje geleden schreven wij een blog over fermenteren en hoe je je eigen groente kunt inmaken. Een variant van deze ingemaakte groente is kimchi. Hierbij voeg je een mengsel van kruiden, zoals chili, gember en knoflook toe aan kool en wortel en dit geheel laat je fermenteren. Er zijn talloze recepten voor kimchi te vinden op het internet, variƫrend van niet vegan tot vegan en waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten kruiden. Wij maakte een vegan burger met kimchi, benieuwd? Lees dan snel verder!
In het traditionele recept voor kimchi wordt vaak vissaus gebruikt. Hier vind je ons favoriete recept zonder vissaus.
Wij gebruikte voor deze burgers de plantaardige biefstuck van Vivera. Eerder schreven wij hier al over toen ik de burger proefde op Veggie Festival. De smaak en structuur zijn nagenoeg hetzelfde als die van echt vlees. Hoewel ik eerder schreef dat ik niet zo dol was op deze vleesvervanger, ben ik hier na dit recept op terug gekomen. Dit was echt een topper! Natuurlijk kun je ook een andere vegaburger of vlees gebruiken in dit recept.
2 personen
lees verder:
Geplaatst op 04 april 2019 door ilovehealth