Vegan bowl met teriyaki jackfruit en sesam-gember dressing

Eerder deze week mocht ik aan de slag met een vegan lunch voor een sloepvaart op de Loosdrechtse plassen. Súper leuk dit soort opdrachten. Op het menu stonden plantaardige bananenbrood muffins met blauwe bessen, bieten wraps met homemade hummus en gegrilde paprika en deze vegan bowls met teriyaki jackfruit en sesam-gember dressing.

Jackfruit is voor mij de ultieme vleesvervanger. Het is een van de weinige natuurlijke vleesvervangers (het is immers een vrucht) zonder gekke toevoegingen en je kunt er echt alle kanten mee op. Jackfruit heeft geen specifieke smaak dus je kunt de boel kruiden zoals je wilt. Ik maak er bijvoorbeeld deze kruidige pulled jackfruit met hoisin van (als vulling voor Chinese pannenkoekjes) en een súper lekkere vega nacho bowl met barbecue jackfruit. En van de week deze bowls met jackfruit gebakken in teriyaki dus. Met daarbij geroosterde zoete aardappel en gerookt paprikapoeder, spinazie (in plaats van sla want: sla verlept zo snel), pinda’s voor een lekkere crunch en als klapper op de vuurpeil zelfgemaakte zoet zure komkommer. Deze vegan bowl is ideaal als maaltijdsalade want hij is lekker vullend!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 27 september 2020 door beaufood