Vandaag is de laatste dag van de nationale Week Zonder Vlees en die sluiten we af met deze heerlijke vegan banaan pindakaas muffins. Ik heb deze week niet alleen vegetarisch, maar ook veel plantaardig gegeten. Prima te doen moet ik zeggen. Hoe ging het bij jullie? Deze banaan pindakaas muffins zijn trouwens ook geheel plantaardig. Geen ei te vinden in het beslag (en toch zijn de muffins lekker smeuïg) en in plaats van gewone melk gebruiken we havermelk. Daarnaast zijn de muffins ook nog eens lekker voedzaam, glutenvrij én gezoet met natuurlijke suikers. Perfect als gezond tussendoortje (ze zijn ook lekker vullend) of als snel ontbijt met een groene smoothie erbij. Baby Louen vindt deze pindakaas muffins trouwens ook helemaal geweldig. Als ik hem er eentje geef als tussendoortje heeft hij binnen 10 minuten een hele muffin op! Ik maak ze dus ook regelmatig voor hem.
Ik kies in mijn bakrecepten graag voor voedzame en glutenvrije meelsoorten. Denk hierbij aan amandelmeel (rijk aan calcium en ijzer), boekweitmeel (licht verteerbaar en rijk aan antioxidanten) en havermout. Die laatste bevat veel vezels en hierdoor zijn deze banaan pindakaas muffins lekker vullend.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 18 maart 2021 door beaufood