Een dikke plak vers gebakken appelcake met walnoten, die nog een beetje warm is met een krokante korst… heerlijk! Als tussendoortje, bij de koffie/thee of als toetje. Deze vegan appelcake met walnoten is zó smeuïg en luchtig tegelijk, je zou bijna niet geloven dat de cake helemaal plantaardig is. Deze cake is zelfs nog lekkerder dan alle andere appelcakes- en taarten die ik gemaakt heb met ei en boter. Het geheim? Havermelk en vegan boter!
Deze vegan appelcake is makkelijk en snel gemaakt, dat kan echt iedereen met de juiste ingrediënten. Je moet alleen even geduld hebben wanneer de cake in de oven staat te garen en je hele huis ruikt naar appel met een vleugje gember en kaneel…
Cakevorm (20 cm)
200 gram speltmeel
3 kleine of 2 grote appels
100 gram walnoten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
30 gram suiker of 4 eetlepels agave
80 gram vegan boter
180 ml havermelk
sap van halve citroen
1 zakje baking soda
snuf zout
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 03 augustus 2020 door feelgoodbyfood