Vega kijkje achter de schermen 2

Een vegetarisch kookboek maken, hoe doe je dat? Nou, dat leg ik je graag uit in deze korte serie. Vandaag: de recepten en het manuscript.

Al jaren liep ik rond met de wens voor een vegetarisch kookboek, niet in de laatste plaats omdat veel lezers daar om vragen, maar ook omdat ik zelf merk dat ik minder vlees eet. En nu moest het er eindelijk maar eens van komen. Waar begin je mee? Allereerst natuurlijk met de recepten. Het afgelopen jaar heb ik het er bijzonder druk mee gehad. Eerst inventariseren welke recepten ik nog had liggen die nog nooit in boekvorm zijn verschenen, maar het komt toch vooral neer op heel veel nieuwe gerechten bedenken. Ter inspiratie keek ik steeds in de supermarkt naar wat er zoal verkrijgbaar is aan (nieuwe en gouwe ouwe) pakjes en zakjes. Van moussaka tot hachee, van bolognesesaus tot kip-kerrie: hoe kon ik daar een lekkere vega(n) variant van maken? Concreet betekent dat heel veel uitproberen: koken, opeten, bespreken, recept aanpassen, weer koken, weer opeten, et cetera. Net zo lang tot het echt naar mijn zin was en helemaal klopte.

Lees verder www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 26 januari 2022 door KokenmetKarin