
Jaren geleden maakte ik op de rollende keukens als eens kennis met vega kip. En dat vond ik toen oprecht lekker. Toch heb ik het nooit gekocht. Als ik vega eet, dan eet ik gewoon veel groente en kaas. Of de producten van &Samhoud, maar die bestaan ook voornamelijk uit groente en kaas (hun tomatenburger en bloemkoolkaassoufflé zijn echt te gek). Maar vleesvervangers van soja had ik niet zoveel mee. Toch las ik overal laaiend enthousiaste berichten over de producten van de Vegetarische slager. Die zijn in een mum tijd in groei geëxplodeerd en waar je eerst naar de biowinkel moest, kan je het nu gewoon in de supermarkt vinden.
Tijdens het boodschappen bestellen zat ik het assortiment even door te spitten. Mijn oog viel op de vegetarische shoarma en die ging hup het mandje in. Alleen moest ik daar nog wel wat omheen bedenken. Het liefst iets gezonds, want het zou een doordeweekse maaltijd worden (en je kent mijn regime inmiddels wel). Dus zodoende kwam ik op het idee om een gezonde kapsalon te maken die ook nog vegetarisch is. Een echt foolproof recept, wat waarschijnlijk echt niet vergelijkbaar is met het origineel, maar wel heel lekker!
Geplaatst op 30 april 2018 door UitPaulinesKeuken