Soms is het leuk om het avondeten nét even wat spannender te presenteren. Zo zou je de ingrediënten voor deze vega burrito bowl met tomatensalsa en sriracha mayo gewoon kunnen serveren in een opgerolde tortilla óf je maakt van deze tortilla een awesome eetbare kom! Eerlijk, leuk toch? En ook nog een súper makkelijk te maken. Je bakt de tortilla’s krokant in de oven met behulp van een muffinvorm. Hieronder in dit artikel laat ik je precies zien hoe dat moet.
We vullen de krokante tortilla bowls met verse ingrediënten als spinazie, zwarte bonen en een super smaakvolle tomatensalsa met limoen, rode ui en koriander. Zelfgemaakt natuurlijk he, jullie kennen me. Je kunt daarnaast biologisch gehakt gebruiken als vulling of net als ik gaan voor een vleesvervanger, zoals Pulled Oats. Deze vleesvervanger bevat anders dan soortgelijke varianten geen troep als suiker en onnodige kleurstoffen en bestaat uit ingrediënten als (de naam zegt het al) haver, maar ook tuinbonen en erwten. Echt een top product. No spon, gewoon fan! O, en die sriracha mayonaise.. Die is echt om je vingers bij af te likken. In onderstaand recept gebruiken we een theelepel, maar voeg vooral extra sriracha toe als je wel van een beetje pit houdt.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 11 februari 2021 door beaufood