Vega borrelplank met gefrituurde bloemkoolroosjes

Het recept voor het beslag las ik ooit ergens. Om dit soort beslag heel knapperig te krijgen gebruik je baksoda en sodawater. Die laatste moet heel koud zijn, anders werkt het niet. Ook is het niet de bedoeling dat je het beslag met een mixer maakt. Er doorheen scheppen is al voldoende. Wanneer je het maakt zul je zien dat het lekker bruist. Dat is goed. Wanneer je het zou gaan mixen verlies je dat bruisende en daarmee gelijk je knapperigheid. Bij deze gefrituurde bloemkoolroosjes hoort wel een sausje. En bloemkool en kaas, dat zijn vrienden. In het hakmolentje van de staafmixer maak je heel snel met crème fraîche, roquefort en wat yoghurt de perfecte dip! Vul je vega borrelplank verder met bijvoorbeeld augurkjes en balsamico-uitjes (te koop in de supermarkt) en knapperig gebakken brood of toastjes.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 05 januari 2020 door UitPaulinesKeuken