Vanillemuffins met Matcha frosting

In samenwerking met Bio Amable mocht ik een recept met een superfood ontwikkelen: ik koos voor matcha. De groene thee met enorm veel anti-oxidanten, ook wanneer je het in kleine hoeveelheden gebruikt.

Het resultaat werden de muffins hieronder: vanillemuffins met daarop een romige ‘frosting’ van cashewnoten, amandelen, citroen en matcha.

Zorg er bij het maken van de muffins voor dat je de frosting vrij snel nadat je deze gemaakt hebt op de muffins spuit. De verse frosting is namelijk nog op kamertemperatuur en goed kneedbaar wat er voor zorgt dat je er een mooie toef mee kunt maken met behulp van een spuitzak. Wanneer je de frosting eerst koud laat worden in de koelkast zal dat niet zo makkelijk meer gaan.

De muffins (met frosting) zijn gemakkelijk een aantal dagen van tevoren te maken: in de koelkast blijft de frosting er namelijk mooi uitzien.

Ingrediënten voor 8 muffins:

Muffins

  • Bananen - 3, rijp
  • Eieren - 4, groot
  • Kokosolie - 60 ml, vloeibaar
  • Kokosmeel - ½ cup
  • Kokosbloesemsuiker - 2 el
  • Bakpoeder - 1 tl
  • Vanillemerg - ½ tl

Frosting

  • Witte amandelen - 170g
  • Cashewnoten - 100g
  • Kokosmelk - 100 ml
  • Honing - 60 ml
  • Citroen - 2 stuks, uitgeperst en geraspt
  • Citroenaroma - 2 tl
  • Matcha - 2 tl
  • Kokosolie - 60 ml, vloeibaar

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 17 mei 2017 door eetpaleo