
Bo waarom gebruik je altijd havermout in je cakes?” Nou, omdat havermout vol vezels zit en een stuk voedzamer is dan bloem. Maar het allerfijnste vind ik dat je er zo lekker lang vol van zit. Als ik een dikke plak havermoutcake meeneem voor onderweg als tussendoortje dan ben ik altijd verzadigd. Soms smeer ik er notenpasta op of beleg hem met plakjes banaan of appel en kaneel. Gister dook ik de keuken in om aan de slag te gaan met een nieuw recept en ik kan jullie vertellen dat deze vanille yoghurt cake van havermout en rood fruit HEEL lekker is geworden..
De cakes die ik maak moeten aan een paar eisen voldoen. Ze moeten lekker zijn, gezond en het liefst met maar een paar ingrediënten. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe makkelijk het is om dit gezonde tussendoortje te maken. Mix de ingrediënten met een mixer of in je blender tot beslag, giet het in een cakeblik en de oven doet het werk. En tada! Voor een hele week gezonde tussendoortjes op voorraad die je makkelijk mee kunt nemen naar werk.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 19 september 2016 door beaufood