Van een ongezond naar een gezond recept

8 Tips! || Van een ongezond naar een gezond recept

Je kent het wel: je hebt een paar van die oude favoriete recepten, maar ze zijn niet zo heel erg gezond. Gelukkig kun je met een paar aanpassingen een recept een stuk gezonder maken. Hier komen onze 8 tips om van een ongezond recept een gezond recept te maken!

Van een ongezond recept naar een gezond recept

1. Verminder de hoeveelheid vet en/of vervang het door gezonde vetten

Tijdens het bakken kun je boter door dezelfde hoeveelheid kokosolie vervangen. Als je ook minder met gezondere olie wil bakken kun kiezen om voor de helft kokosolie te gebruiken en voor de andere helft appelmoes of gepureerde banaan.

2. Verminder, vervang of laat suiker weg

Suiker kun je in veel zoete recepten gewoon weglaten als je dit compenseert met ingrediƫnten als banaan, dadels of appelmoes. Als je het recept toch graag wat zoeter maakt kun je kiezen voor minder bewerkte vormen van suiker zoals honing. Je kunt suiker vervangen met de helft van de aangegeven hoeveelheid in honing, een kwart van de aangegeven hoeveelheid in ahornsiroop of 1 op 1 met (biologische) kokosbloemsuiker. Daarnaast kun je ook kruiden gebruiken om je recept zoeter te maken: kaneel, koekkruiden, nootmuskaat en vanille geven je recept een zoete twist!

philadelphia choco cheesecake

Choco cheescake, de healthy remake! klik op de foto voor het recept.

3. Verminder, vervang of laat zout weg

Vaak kun je in een recept de helft minder zout gebruiken dan staat aangegeven. Ook kun je kiezen voor gezondere zoutsoorten als Keltisch zeezout en Himalaya zout. Geef met behulp van peper, chili, kurkuma of gember je gerecht een smaak-boost, zo zal je gerecht echt niet flauw van smaak worden!

Lees hier verder op I Love Health!

,

Geplaatst op 04 december 2015 door ilovehealth