USA: Rauwkost met Ranch-dip

Vandaag deel twee van de zomerserie over buitenlandse pakjes & zakjes. Ruim tien jaar geleden verhuisde Zwen Harbers-Thijssen vanwege de baan van haar man Harry met het hele gezin naar Moskou. Dat werd het begin van een klassiek expat-bestaan, zij het zonder chauffeur of nanny. Zwen: “Rosinka was een compound met hek en bewaking er omheen, ten westen van Moskou, naast een prachtig meer en een bos. Een soort super luxe Center Parks vonden we het. Onze drie kinderen gingen naar de internationale Britse school, ook op het terrein, maar omdat ik geen werkvisum kreeg, zat ik net als de meeste vrouwen thuis. Maar daardoor hadden we wel tijd voor allerlei leuke dingen!”.

Wandelen en cross country skiën, maar ook vrijwilligerswerk en het schoolbestuur. Daarnaast zat ze in allerlei buurtclubjes, met als favoriet: de boekenclub. Zwen: “Tien dames, tien boeken per jaar, alles in het Engels. Na de boekbespreking met koffie en taart kwam er altijd wijn op tafel, plus Ranch Dip met wortel, bleekselderij en Russische augurken. Terwijl wij van thuis hagelslag, rookworst, appelstroop en kaneel meesleepten, werden de Amerikaanse dames helemaal hyper als iemand weer een grote hoeveelheid van deze pakjes dipsaus opgestuurd had gekregen.”

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 26 maart 2021 door KokenmetKarin