Turn up the biet!

De biet… wat een veelzijdige groente! Je hebt ze in verschillende kleuren, soorten en maten, kunt ze koken, roosteren of gewoon rauw eten, en verwerken in en tot allerlei gezonde gerechten. Wist je dat je als sporter veel voordeeltjes kunt halen uit het eten van bieten? Lees gauw verder voor fijne weetjes over en heerlijke recepten met deze, voorheen als ‘armenkost’ bekendstaande, knollebollen.

Maatjes
Nederland is trots op haar bieten. In ons klimaat kunnen vrijwel alle soorten van de beta vulgaris (ja, dit is echt de Latijnse naam voor biet) geteeld worden. De ‘bietentijd’ is van juni tot november: dan zijn ze op hun best. En dan die soorten en maten: de rode ronde biet is het bekendst, maar wist je ook dat er langwerpige bieten zijn (de zogenaamde kroten)? En dat je naast de rode, ook witte, oranje, gele, en zelfs rood-witte bieten hebt?

Lees verder op www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 10 mei 2017 door glow