Turkse rijst met aubergine kebab

Heb je wel een Turkse rijst gegeten? Turkse rijst is net even anders dan gewone rijst en als het ons vraagt enorm lekker! Het lijkt een beetje op orzo of risoni, het gaat meer richting pasta dan rijst dus. Je kunt het bij de supermarkt of een Mediterane supermarkt kopen. Dit Turkse rijst recept is een combinatie tussen gewone rijst en Sehriye. De Sehriye bak je aan in wat boter en olie tot het lichtbruin wordt, daarna voeg je gewone rijst en bouillon toe en laat je de rijst garen. Resultaat, een heerlijke romige nootachtige smaak. Maak er vooral de aubergine kebab bij van dunne plakjes aubergine in kebabkruiden en daarna in een grillpan gegrild. Gaat deze op je weekmenu? Als je nog een leuk Turks voorgerecht zoekt dan is deze soep een aanrader.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 09 maart 2022 door UitPaulinesKeuken