Na een paar rolletjes kwam ik natuurlijk bij 1 van de laatsten er achter wat de beste oprolmethode is. Waardoor ze er niet allemaal even prachtig uitzien. Wat ik dan weer heel jammer vind. Maar dat kan bij jou wel. Bij filodeeg moet je altijd snel werken. Zorg dat de vulling klaar is en afgekoeld. Dat je de boter om tussen de laagjes te strijken gesmolten hebt en de hitte er vanaf is. Gebruik dan 3 laagjes, bij 2 laagjes heb je te veel kans op openbarsten. Tenzij je natuurlijk hele goede filodeeg-skills hebt. Leg 1 vel op je werkvlak bestrijk met boter en leg de volgende plak er op. Herhaal opnieuw met de volgende plak. Snijd de plak in tweeën, je maakt van 1 vel (van 3 laagjes) 2 börek rolletjes. Leg de vulling (2 flinke eetlepels) 1,5cm van de rechterrand en onder- en bovenkant. Sla de onder- en bovenkant naar binnen (de 1,5cm die je hebt vrijgelaten en rol hem dan als een sigaar op. Plak dicht met boter en leg gelijk op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze dan met wat eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 28 november 2019 door UitPaulinesKeuken