Turks brood pizza

Lekker makkelijk! Deze Turks brood pizza is zo gemaakt. Net zoals je misschien een favoriet hebt voor een Italiaanse pizza kun je een pizza van Turks brood ook beleggen met wat jij lekker vindt: van vier kazen (quattro formaggi) tot salami met kaas. Op dezebroodpizza kun je ook gemakkelijk restjes groenten kwijt. Zo is dat handje broccoliroosjes, wat nog in de koelkast ligt toch ergens goed voor. Deze pizza van Turks brood is lekker snel klaar omdat we tomatentapenade gebruiken in plaats zelfgemaakte tomatensaus. De tapenade bestrijk je royaal op de helften Turks brood. Als topping kozen wij voor stukjes courgette, plakjes champignons en rode uiringen. Bak alles kort in de pan tot dat de groenten een kleurtje krijgen, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, de oven doet de rest van het werk. Garneer met feta, blaadjes verse basilicum en eventueel rozijnen. Die staan niet op de foto, maar zijn een hele lekkere toevoeging. Strooi ze na het bakken van de Turks broodpizza over de pizza, in de oven kunnen rozijnen namelijk heel snel verbranden. Voor dit recept kun je een vers Turks brood gebruiken, maar wanneer je daar niet aan kunt komen dan is een afbak Turks brood ook prima. Bak hem dan eerst af voordat je aan het recept begint.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 28 april 2021 door UitPaulinesKeuken