
Als ik een signature dish zou hebben, dan zou dat deze truffel spaghetti met kastanje champignons zijn. Bij dit gerecht heb ik zoveel mooie herinneringen. Het begon allemaal toen ik werkzaam was bij Brasserie 1560 in mijn oude woonplaats IJsselstein, mijn eerste baantje in de horeca waar ik zo’n vier jaar bleef plakken. De keuken, gezellige gasten, mijn lieve collega’s, het menu, doorrollen naar de kroeg wanneer we klaar waren met werken, de goede gesprekken aan de bar, de kooklesjes van de koks. Can we go back :D En niet te vergeten de truffel pasta. Want hoe vaak de kaart ook veranderde, dit gerecht stond er altijd steevast op. Altijd een succes en als we tijdens drukke dagen geen tijd hadden voor personeelseten mochten we wat van de kaart kiezen en dat werd dan vaak truffel pasta. Heeerlijk. Toen de tijd van het thuis-koken-met-vriendinnen tijd aanbrak zette ik dit gerecht ook vaak op tafel. Het is zo simpel en super smaakvol. Origineel is het een pasta met veel room maar om het toch enigszins gezond te houden liet ik dat in dit recept weg, voegde doperwten toe en verving ik de gewone pasta door een glutenvrije variant.
De truffelsmaak kun je op twee manieren toevoegen (oké drie maar pure truffels zijn nogal prijzig) en dat is met truffelolie of truffeltapenade. Mijn voorkeur gaat uit naar de tapenade en hij is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Heb je nog wat tapenade over? Vermeng dat dan met mayo en je hebt de allerlekkerste truffel mayonaise ever.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 07 oktober 2016 door beaufood