Tropische Kip Salade

Tijd voor een beetje zomer op je bord en hopen dat het zonnetje snel weer terugkomt!

Kies voor deze salade wel een goed stukje kip en geen plofkip. Zelf vind ik het vlees van de kippendijen een stuk lekkerder dan kipfilet, het is een stuk malser. Antibiotica vrije kip welke niet is ingespoten met water koop je via Schotse Hooglanders. Geen biologisch keurmerk maar kwalitatief net zo goed, zo niet beter!

Als kipkruiden kun je een zakjes biologische kipkruiden van Verstegen gebruiken of de kipkruiden van het Blauwe Huis. Je kunt het echter zelf gemakkelijk zelf samenstellen en ik heb mijn favoriete recept hieronder toegevoegd!

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 (biologische) kippendijen (of kipfilet)
  • kipkruiden
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • ½ verse ananas (of ½ blik ongezoete ananas)
  • 100 gram jonge bladsla, rucola of spinazie
  • 100 gram pijnboompitten

INGREDIËNTEN DRESSING:

  • 4 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2-3 el ananassap
  • ½ el honing
  • ½ el gedroogde munt
  • Vers gemalen peper en zeezout naar smaak

INGREDIËNTEN KIPKRUIDEN:

  • 2 ½ tl zout
  • 1 ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen peper
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl foelie
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kurkuma (geelwortel)
  • ½ tl tijm
  • ½ tl basilicum
  • ¼ tl gemalen koriander

Lees verder op EetPaleo.nl

Geplaatst op 25 januari 2017 door eetpaleo