Deze traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus is de perfecte avondmaaltijd wanneer je ’s avonds niet veel tijd hebt om te koken, maar wél zin hebt in iets lekkers en voedzaams. Een traybake is een gerecht waarbij je alle ingrediënten op een ovenplaat verzameld en daarna alles gezamenlijk bakt in de oven. Het resultaat is een ovenplaat vol met geroosterde zoete aardappel, gepofte zoete tomaatjes, broccoli en smaakvolle super smaakvolle zalm. Echt, dit wil je na een lange dag werken. Oh, en had ik al gezegd dat je ook bijna geen vaat hebt :D
Wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben op sausjes. Geitenkaassaus, truffelsaus, romige rode pastasaus, champignonsaus, portsaus, bechamelsaus, knoflooksaus, rode wijnsaus. Ik kan eindeloos doorgaan. Een goede saus kan zoveel doen voor een gerecht. Zo ook met deze traybake. De zalm op deze traybake smaakt zóveel beter met zelfgemaakte pesto roomsaus erover. En die overheerlijke saus heb je met onderstaand recept binnen no time (lees: drie minuten) gemaakt. Kennen jullie de plantaardige Cuisine Basissauzen van Remia? Daar voeg je zelf smaak aan toe (zoals een paar eetlepels zelfgemaakte groene pesto) en hierdoor kun je super eenvoudig zelf een lekkere saus maken. Zo maakte ik laatst ook een MEGA lekkere geitenkaassaus voor bij gnocchi en kastanje champignons gebakken in knoflook en balsamico (he-mels) en een rode wijnsaus gemaakt van tempranillo. Kortom: een perfect product om in huis te hebben voor een heerlijke én snelle zelfgemaakte saus.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 28 september 2020 door beaufood